Ръстът на въздушния транспорт изисква наемането на още над 600 000

...
Ръстът на въздушния транспорт изисква наемането на още над 600 000
Коментари Харесай

Търсят се над 600 000 пилоти за гражданската авиация през следващите 20 г.

Ръстът на въздушния превоз изисква наемането на още над 600 000 водачи в света до 2036 година на фона на намаляването на работната ръка, разгласи Международната организация за гражданска авиация.

Броят на комерсиалните полети и на пасажерите ще продължи да се удвоява до 2030 година, само че водачите понижават, предизвести генералният секретар на организацията Фан Лиу, представена от Франс прес.

По думите й неизбежното застаряване на международното население, намаляването на раждаемостта и други фактори- като отклоняването на гениите към други високотехнологични браншове, оказват въздействие върху интереса към пилотската специалност. Гражданската авиация би трябвало да направи повече, с цел да притегли квалифицирани хора, от които ще има огромна потребност през идващите десетилетия, акцентира шефката на организацията.

Според организацията към Организация на обединените нации в годините до 2036 година ще има потребност от минимум 620 000 водачи за обслужване на гражданската авиация, към която ще се прибавят нови над 100 дестинации по света. В бранша би трябвало да влязат 80% нови водачи, акцентира Фан.

Ръстът на гражданската авиация се дължи на туризма, само че и на развиването на онлайн търговията – 90% от доставките сега се правят със аероплан (при 16% през 2010 г.).

Около 4,1 милиарда души пътуват годишно със аероплан, от въздушния превоз зависи към 1/3 от международната търговия, акцентира Фан.

Освен с рецесията за водачи, гражданското въздухоплаване ще би трябвало да се оправи и с претоварването на летищата. До 2 години в Африка да вземем за пример минимум 24 интернационалните летища няма да са в положение да поемат повишения трафик.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР